UPS – noodstroom

UPS is kort voor Uninterruptible Power Supply, ofwel een ononderbroken noodstroomsysteem. De interne batterijen van het systeem worden voortdurend opgeladen als ze niet in gebruik zijn. Zo zijn ze paraat om een back-up te nemen bij stroomuitval of storingen. Je winst: bescherming tegen gegevensverlies.

UPS – noodstroom
En er is meer: een UPS kan afwijkingen detecteren en compenseren, zoals vermogen en piekspanning. Dat zijn tijdelijke stroomfluctuaties die aangesloten computers en andere elektronica kunnen beschadigen.

Er zijn verschillende UPS-modellen voor de bescherming van computers en randapparatuur, servers en netwerkapparatuur, en datacenters. De beste UPS-oplossing hangt af van je vereisten rond belastingen en de tolerantie voor het risico op downtime.
Gebruikte merken

Geïmplementeerd in deze realisatie

Geïmplementeerd in deze realisatie

dc2b en Cronos Servicedesk: nooit een kink in de kabel
Cronos Servicedesk is verantwoordelijk voor de centrale IT-dienstverlening van de volledige Cronos Groep. Die bouwt bruggen tussen creatievelingen, businessmensen en IT’ers, om zo passende technologische oplossingen te bieden aan een brede waaier ondernemingen. Met 7000 medewerkers en 5000 klanten in de Benelux is Cronos Groep een sterke speler op de markt. De Cronos Servicedesk zorgt ervoor dat alles op IT-vlak van een leien dakje verloopt.